FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 18. srpnja

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 18. srpnja.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 18. srpnja.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na svojoj bi sjednici trebao donijeti odluke o odabiru najpovoljnijih ponuda za kupnju većinskih vlasničkih udjela zabočke Regeneracije, turističko-ugostiteljske tvrtke Vodičanka iz Vodica, karlovačke mljekarske industrije KIM, IPK Erdutskih vinograda te IPK Robne kuće iz Osijeka. Također, na sjednici bi trebalo biti riječi o budućnosti šibenskog TLM-a te o raspisivanju niza novih, odnosno ponavljanju neuspjelih natječaja. Sjednica Upravnog odbora HFP-a zatvorena je za javnost, a po njenom završetku održat će se konferencija za novinare. (16,30 sati, HFP, Ivana Lučića 6-8)

ZAGREB - Uz standardne uređaje, kao hladnjak, TV u boji, stroj za pranje rublja, ili automobil, sve više hrvatskih kućanstava ima i osobno računalo i mikrovalnu pećnicu. To su, naime, dva uređaja kod kojih se u prošloj godini bilježi najveće povećanje u opremljenosti trajnim dobrima u odnosu na 2003. godinu, pokazuju podatci iz Ankete o potrošnji kućanstava Državnog zavoda za statistiku. Tako je u prošloj godini 27,9 posto hrvatskih kućanstava imalo osobno računalo, dok je 2003. kompjutor imalo njih 20,9 posto. Mikrovalnu pećnicu pak 2003. imalo je 12,9 posto kućanstava, a u prošloj je godini taj uređaj imalo njih 16,8 posto. Više od 90 posto kućanstava ima osnovna trajna dobra kao što su hladnjak, televizor u boji, blizu tom postotku je i stroj za pranje rublja, a više od polovice kućanstava, ili njih 55,1 posto ima automobil.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u svibnju ove godine u odnosu na travanj nominalno porastao za 2,7 posto, a realno za 2,4 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Na godišnjoj razini, u svibnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet u trgovini na malo porastao je nominalno za čak 20,1 posto, a realno za 20,5 posto. U prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani maloprodaja u Zagrebu bilježi nominalni porast prometa za 15,5 posto, a realno za 15,7 posto.

ZAGREB - U Zagrebu su u svibnju cijene na malo bile više za 0,2 posto nego u travnju te za 0,3 posto veće nego u svibnju prošle godine. Istodobno su troškovi života prema travnju porasli za 0,2 posto, a prema prošlogodišnjem svibnju za 1,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Tijekom prvih pet mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu su bile više za 0,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙