FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader u radnom posjetu SAD-u

WASHINGTON, 18. srpnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader, koji načelu hrvatskoga izaslanstva boravi u radnom posjetu SAD-u, uponedjeljak kao predsjednik HDZ-a sudjeluje u radu konferencijeMeđunarodne demokratske unije, tijekom koje će HDZ biti primljen učlanstvo te udruge.
WASHINGTON, 18. srpnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader, koji na čelu hrvatskoga izaslanstva boravi u radnom posjetu SAD-u, u ponedjeljak kao predsjednik HDZ-a sudjeluje u radu konferencije Međunarodne demokratske unije, tijekom koje će HDZ biti primljen u članstvo te udruge.

Međunarodna demokratska unija (IDU) je radna udruga s više od 80 konzervativnih, demokršćanskih i sličnih stranaka centra i desnog centra.

Američki predsjednik George W. Bush primit će u utorak u Bijeloj kući sudionike konferencije među kojima i premijera Sanadera.

Sanader će se u utorak sastati i sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Stephenom Hadleyom, predstavnicima Hrvatskog kluba u Zastupničkom domu američkog Kongresa te s upravom tvrtke General Dynamics.

Premijer Sanader u srijedu drži predavanje o Hrvatskoj i euroatlantskim integracijama u institutu Vijeća za vanjsku politiku, a sastat će se i s članovima Pododbora za Europu Odbora za međunarodne odnose Zastupničkog doma američkog Kongresa.

U hrvatskom izaslanstvu su i ministar kulture Božo Biškupić i Hido Biščević, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Biškupić će razgovarati s Warrenom Millerom, predsjednikom američkog Povjerenstva za zaštitu i očuvanje američkog kulturnog nasljeđa u inozemstvu i Danom Mariashijem, predsjednikom vanjskopolitičkog odbora židovske organizacije B'nai B'rith.

Biščević će se tijekom posjeta sastati s Pierre-Richardom Prosperom, američkim veleposlanikom za pitanja ratnih zločina te Stevenom Rademakerom, pomoćnikom američke državne tajnice za kontrolu naoružanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙