FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael od SAD-a traži 2,2 milijarde dolara za povlačenje iz Gaze

JERUZALEM, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko izaslanstvo će uponedjeljak navečer u Washingtonu zatražiti od SAD-a posebnu pomoć od2,2 milijarde dolara za operaciju povlačenja iz Pojasa Gaze i dijelaZapadne obale, objavio je u ponedjeljak ujutro izraelski radio.
JERUZALEM, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelsko izaslanstvo će u ponedjeljak navečer u Washingtonu zatražiti od SAD-a posebnu pomoć od 2,2 milijarde dolara za operaciju povlačenja iz Pojasa Gaze i dijela Zapadne obale, objavio je u ponedjeljak ujutro izraelski radio.

Prema istom izvoru, to je izaslanstvo, predvođeno Ilanom Cohenom, šefom kabineta premijera Ariela Sharona, i Yossijem Bacharom, generalnim direktorom ministarstva financija, Tel Aviv napustilo krajem tjedna.

Izrael je prvotno računao na američku financijsku pomoć za operaciju povlačenja od 500 milijuna dolara, ali su dužnosnici izraelskog veleposlanstva dali do znanja da su Amerikanci spremni na velikodušniji iznos.

SAD svake godine izdvoji Izraelu za gospodarsku i vojnu pomoć oko tri milijarde dolara. Pomoć koju dodatno traži Izrael mora odobriti američki Kongres.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙