FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro prvi hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski veleposlanik uSjedinjenim Državama Petar Šarčević, koji je tu dužnost obnašao odgodine 1992. do 1996., umro je u subotu u Zagrebu u 64. godini,objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskihintegracija (MVPEI).
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Prvi hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Petar Šarčević, koji je tu dužnost obnašao od godine 1992. do 1996., umro je u subotu u Zagrebu u 64. godini, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Prof. dr. Petar Šarčević pozvan je zbog svojega znanja i ugleda u hrvatsku diplomaciju godine 1992., a obnašao je dužnost prvoga veleposlanika Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama od godine 1992. do 1996. Za svojega mandata postavio je čvrste temelje hrvatske diplomacije u Sjedinjenim Državama, sudjelovao je u izgradnji zgrade prvoga hrvatskog veleposlanstva te je uspostavio mnoge važne veze koje spajaju Republiku Hrvatsku i Sjedinjene Američke Države, ističe se u priopćenju.

Drugi veleposlanički mandat Šarčević je proveo kao veleposlanik u Švicarskoj Konfederaciji i Lihtenštajnu.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je sućut Šarčevićevoj obitelji, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙