FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader drugi tjedan u radnom posjetu Sjedinjenim Državama

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader sljedećeg će tjedna boraviti u radnom posjetu SjedinjenimDržavama tijekom kojega će se sastati s američkim predsjednikom GeorgeW. Bushom, priopćila je Vlada u petak.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sljedećeg će tjedna boraviti u radnom posjetu Sjedinjenim Državama tijekom kojega će se sastati s američkim predsjednikom George W. Bushom, priopćila je Vlada u petak.

Sastanak predsjednika hrvatske Vlade i Busha predviđen je za ponedjeljak, 18. srpnja, navodi se u priopćenju.

Istoga dana Sanader će kao predsjednik HDZ-a sudjelovat će u Washingtonu na konferenciji Međunarodne demokratske unije (IDU), međunarodnog saveza konzervativnih, demokršćanskih i stranaka centra i desnog centra. Na tom će skupu, koji će otvoriti australski premijer John Howard, HDZ biti primljen u članstvo udruge.

Sanader će se u utorak sastati sa Stephenom Heatleyjem, savjetnikom američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost, s članovima hrvatskog kongresnog kluba u američkom parlamentu i članovima uprave tvrtke General Dynamics.

Hrvatski premijer će u srijedu održati predavanje o Hrvatskoj i euroatlantskim integracijama u Vijeću za vanjsku politiku u Washingtonu.

U hrvatskom izaslanstvu bit će i ministar kulture Bož Biškupić i državni tajnik u MVPEI-u Hido Biščević.

Biškupić će tijekom posjeta razgovarati s Warrenom Millerom, predsjednikom američkog Povjerenstva za zaštitu i očuvanje američkog kulturnog nasljeđa u inozemstvu, i Danom Mariashijem, predsjednikom vanjskopolitičkog Odbora B'nai B'ritha

Biščevića očekuju susreti s Pierre-Richardom Prosperom, veleposlanikom zaduženim za pitanja ratnih zločina i Stevenom Rademakerom, pomoćnikom američkog državnog tajnika za kontrolu naoružanja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙