FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srušila se dva južnokorejska borbena zrakoplova

SEUL, 14. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dva južnokorejska borbena lovcasrušila su se u more u odvojenim incidentima u roku od osam minuta, au nesrećama je jedan pilot poginuo, dok se trojica smatraju nestalima,rekao je u četvrtak glasnogovornik zračnih snaga.
SEUL, 14. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dva južnokorejska borbena lovca srušila su se u more u odvojenim incidentima u roku od osam minuta, a u nesrećama je jedan pilot poginuo, dok se trojica smatraju nestalima, rekao je u četvrtak glasnogovornik zračnih snaga.

Oba su se zrakoplova srušila tijekom trenažnog leta u noći sa srijede na četvrtak. U prvom slučaju zrakoplov F-4E s dvojicom članova posade srušio se u more južno od Korejskog poluotoka, dok se u drugom incidentu također dvočlana posada lovca F-5F srušila u more zapadno od poluotoka, rekao je glasnogovornik. Oba su zrakoplova američke proizvodnje.

Glasnogovornik je kazao da ne može ništa reći o uzrocima pada zrakoplova budući da je istraga u tijeku, ali je naglasio da su južnokorejske zračne snage "zabrinute jer su se incidenti dogodili gotovo simultano".

On je dodao da je potraga za nestalim pilotima u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙