FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zapadnoj se Africi nakon kiša pojavila kolera

CONAKRY, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Od početka lipnja epidemijakolere u Gvineji i susjednoj Gvineji Bisao ubila je 49 ljudi, objavilesu u ponedjeljak zdravstvene vlasti tih zemalja.
CONAKRY, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Od početka lipnja epidemija kolere u Gvineji i susjednoj Gvineji Bisao ubila je 49 ljudi, objavile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti tih zemalja.

Ta bolest koja se prenosi nečistom vodom stalan je problem zapadne Afrike, najčešće u kišnoj sezoni. Epidemija u glavnome gradu Conakryju ubila je 1994. gotovo stotinu ljudi.

"Dosad smo registrirali 398 slučajeva kolere, od toga je 27 ljudi umrlo", kaže dr. Emmanuel Rolland Molano, čelnik odjela za borbu protiv kolere u gvinejskome ministarstvu zdravstva.

Većina tih slučajeva, kao i najveći broj smrtno stradalih, zabilježen je u Daari, selu od samo 1500 stanovnika, 400 km od Conakryja.

"Samo u tome selu registrirali so 230 slučajeva, a 21 je osoba umrla", kaže Molano. Prema njegovim riječima, visoka smrtnost posljedica je relativne izoliranosti Daare: mjesto je stotinu kilometara od najbliže zdrastvene ustanove.

U glavnome gradu Gvineje Bisao u zadnjih su mjesec dana registrirane dvije tisuće slučajeva kolere, a umrle su 22 osobe.

U glavnoj bolnici prijestolnice Bissaua, vođa epidemiološke službe Samba Tenem Diallo kaže da su u bolnicu samo u nedjelju primljene 72 osobe koje vjerojatno imaju koleru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙