FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dosadašnji teroristički napadi na podzemne željeznice

HAMBURG, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Podzemne željeznice i javnigradski prijevoz već su i u prošlosti diljem svijeta bile metomterorističkih napada, posebice u Izraelu gdje su javni autobusi čestameta terorista.
HAMBURG, 7. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Podzemne željeznice i javni gradski prijevoz već su i u prošlosti diljem svijeta bile metom terorističkih napada, posebice u Izraelu gdje su javni autobusi česta meta terorista.

Donosimo pregled najvećih terorističkih napada na podzemne željeznice.

- 6. veljače 2004. u Moskvi: Čečenka samoubojica aktivirala je bombu u vagonu podzemne željeznice: prema službenim podacima u tom je napadu poginulo 40 osoba.

- 11. lipnja 1996. u Moskvi: na vrlo prometnoj liniji podzemne željeznice eksplodirala je bomba postavljena ispod jednog sjedišta: poginule su četiri osobe, a 12 putnika je ozlijeđeno.

- 25. lipnja 1995. u Parizu: alžirski islamisti aktivirali su bombu u podzemnoj željenici na kolodvoru Saint-Michel: osam je osoba poginula, a više od 100 ih je ozlijeđeno.

- 20. ožujka 1995. u Tokiju: pripadnici japanske sekte Aum bacili su smrtonosni nervni plin sarin u vagone podzemne željeznice: dvanaest je osoba poginulo, a 3.800 ih je ozlijeđeno.

- 3. svibnja 1994. u Bakuu (Azerbejdžan): vagon podzemne željeznice eksplodirao je između dviju stanica, nakon čega je izbio požar: sedam osoba je poginulo, a deset ih je ozlijeđeno.

- 19. ožujka 1994. u Bakuu (Azerbejdžan): u eksploziji bombe u prepunom vagonu podzemne željeznice poginulo je 13 osoba a 50 ih je ozlijeđeno. Za napad su osumnjičeni militanti muslimani ili Armenci.

- 8. siječnja 1977. u Moskvi: bomba je eksplodirala u vlaku podzemne željeznice, a pritom je poginulo sedam osoba. Napad su navodno počinila tri Armenca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙