FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski parlamentarci pozivaju na povećanje pomoći Afganistanu

KABUL, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izaslanstvo europskihparlamentaraca koje boravi u posjetu Kabulu izjavilo je u subotu dameđunarodna zajednica treba nastaviti i povećati pomoć Afganistanu teje očitovalo "optimizam" u svezi s održavanjem skorih parlamentarnihizbora koje je ocijenilo kao "važnu etapu".
KABUL, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izaslanstvo europskih parlamentaraca koje boravi u posjetu Kabulu izjavilo je u subotu da međunarodna zajednica treba nastaviti i povećati pomoć Afganistanu te je očitovalo "optimizam" u svezi s održavanjem skorih parlamentarnih izbora koje je ocijenilo kao "važnu etapu".

"Međunarodna zajednica mora činiti više kako bi jamčila sigurnost u čitavom Afganistanu", rekao je njemački parlamentarni zastupnik Elmar Brok, predsjednik vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta na konferenciji za tisak u Kabulu.

Ona napose mora pomoći u "formiranju nacionalne policije koja će imati povjerenje puka u svim dijelovima zemlje" i u uspostavi "djelotvornog pravosuđa", kazao je.

Elmar Brok je rekao da je "optimist" glede parlamentarnih izbora koji će se održati 18. rujna, prvi put u više od 30 godina u Afganistanu, te da se nada kako će oni biti "slobodni i pošteni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙