FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanci: Bin Laden najvjerojatnije u Pakistanu

KABUL, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa al Qaide Osama bin Laden,njegov zamjenik Ayman al-Zawahiri i vođa talibana mula Mohammad Omarvjerojatnije su u Pakistanu nego u Afganistanu, izjavio je u subotuafganistanski ministar obrane.
KABUL, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa al Qaide Osama bin Laden, njegov zamjenik Ayman al-Zawahiri i vođa talibana mula Mohammad Omar vjerojatnije su u Pakistanu nego u Afganistanu, izjavio je u subotu afganistanski ministar obrane.

U petak je afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao kako ne zna gdje je Bin Laden, ali da u Afganistanu nije.

Ministar obrane Afganistana Abdul Rahim Wardak novinarima je rekao da misli kako su Bin Laden, Al-Zawahiri i Omar "konstantno u bijegu".

"Ne ostaju dugo na jednome mjestu i veća je vjerojatnost da su na drugoj strani", rekao je, govoreći o susjednome Pakistanu.

Skupine koje tvrde da su povezane s al-Qaidom preuzele su odgovornost za bombaške napade u Londonu u kojima je u četvrtak poginulo više d 50 ljudi.

Wardak je primjedbu o Bin Ladenovu mogućem boravištu rekao nakon što je pakistanski ministar unutrašnjih poslova Aftab Ahmed Khan Sherpao rekao kako se Bin Laden i njegovi saveznici možda skrivaju na jugu Afganistana gdje je zadnjih nekoliko tjedana pojačana gerilska aktivnost.

Bivši američki veleposlanik u Afganistanu Zalmay Khalilzad rekao je prošli mjesec na konferenciji za novinare u Kabulu da ne vjeruje kako su Bin Laden ili Omar u Afganistanu, ali nije rekao što misli gdje jesu.

Odmah zatim direktor CIA-e Porter Goss izjavio je da prilično točno zna gdje se skriva Bin Laden, ali da on neće doći pred lice pravde dok ne ojačaju slabe veze protuterorističkoga pokreta.

Bin Laden, Al-Zawahiri i Omar ucijenjeni su na po 25 milijuna dolara, a u bijegu su otkad su američke snage krajem 2001. svrgnule talibanski režim u Afganistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙