FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: SDP treba ljude koji nešto znače u svojoj sredini

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan rekaoje danas na savjetovanju zagrebačkog SDP-a kako je cilj SDP-a da ima ijaku stranku i jake pojedince.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan rekao je danas na savjetovanju zagrebačkog SDP-a kako je cilj SDP-a da ima i jaku stranku i jake pojedince.

"Političko ponašanje u Zagrebu u tom je smislu dobro", kazao je Račan i dodao da SDP treba ljude koji nešto znače u svojoj sredini.

Obraćajući se sudionicima 7. savjetovanja zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Račan je ocijenio je da je Zagreb prepoznat u Hrvatskoj, ne zato što raspolaže velikim sredstvima, nego zato što vodi obzirnu socijalnu politiku.

Da nismo imali dobre rezultate u gradskoj vlasti, unatoč ponekim slabostima, građani Zagreba ne bi dali tako snažnu podršku upravo SDP-u, istaknuo je Račan.

Naglasio je da je sada važno opravdati povjerenje građana u Zagrebu u upravljaju gradom i u transparentnosti tog upravljanja napominjući da građani trebaju znati o čemu se i kako odlučuje i da treba osigurati efikasniju gradsku vlast.

Račan je najavio da će SDP na jesen izaći pred Hrvatski sabor sa svojim prijedlozima zakona o političkim strankama te izbornog zakona u kojem će, za razliku od HDZ-ova, rekao je, definirati sva važna pitanja vezana uz neposredan izbor u lokalnoj vlasti za što je "SDP čvrsto opredijeljen".

Račan se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju ocjenjujući politiku HDZ-ove Vlade "politikom neuspjelih obećanja" jer je, kako je ustvrdio, u trci da popuni proračunske rupe, ta je Vlada spremna žrtvovati razvoj pa prave reforme čekaju novu Vladu.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je ustvrdio da se neće baviti takvim pitanjima nego da za njega s reorganizacijom gradske uprave i komunalnih poduzeća u Zagrebu počinje i završava priča u ovom mandatu.

Ocijenio je da je privilegija raditi u gradskoj upravi u kojoj su plaće za 33 posto veće od prosječnih dodajući da i zato odgovornost treba biti za najmanje trećinu veća. Pritom je ustvrdio da se izbori u gradu dobivaju i gube na propustima poput mjesecima raskopanih ulica, zgradama bez parkirališta i slično navodeći da će takve stvari i nadalje osobno provjeravati, ali i da očekuje da mu u gradskoj upravi pomognu da toga bude što manje.

Na skupu je bilo riječi i o uspostavi bolje sigurnosti u školama, fomiranju gradske riznice i drugim projektima.

Govoreći o novim zadacima zagrebačkih SDP-ovaca Bandić je poručio da će po uzoru na socijaldemokrate u drugim europskim gradovima inzistirati na razvijanju sustava socijalne i ekološke obzirnosti, a pohvalio se i sporazumom s bečkim SDP-ovcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙