FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Ibriks odbacuje optužbe SDP-a i Tomčića

OSIJEK,16. lipnja 2005.(Hina) - Suspendirani predsjednik HSS-aOsječko-baranjske županije Zvonko Ibriks odbacio je danas optužbečelnika osječkog SDP-a Zvonka Eraka i predsjednika HSS-a ZlatkaTomčića o "nekorektnim potezima" vezanim uz davanje potpore listiBranimira Glavaša i HSP-u čime je SDP-u i HSS-u omogućena vlast užupaniji.
OSIJEK,16. lipnja 2005.(Hina) - Suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije Zvonko Ibriks odbacio je danas optužbe čelnika osječkog SDP-a Zvonka Eraka i predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića o "nekorektnim potezima" vezanim uz davanje potpore listi Branimira Glavaša i HSP-u čime je SDP-u i HSS-u omogućena vlast u županiji.

Ibriks u priopćenju tvrdi kako je Zvonko Erak, nositelj liste SDP-HSS na proteklim izborima, obmanuo javnost da je on (Ibriks) potpisao koalicijski sporazum tzv. široke koalicije protiv Glavaša i Đapića.

Rekao je kako je "unatoč Tomčićevu pritisku te svim manipulacijama na samoj sjednici odlučio glasovati po svojoj savjesti".

"Nisam potpisao sporazum tzv. široke koalicije, već predizbornu koaliciju sa SDP-om koja se zbog slabih izbornih rezultata pokazala lošom i nije obvezujuća za poslijeizborno koaliranje", tvrdi Ibriks u priopćenju.

Dodao je kako je "dobro procijenio što znači ozbiljna politička borba za dobro Slavonije i Baranje gdje je Glavaševa i Đapićeva opcija jača od zagrebačkih pritisaka".

"Što se tiče moga eventualnog isključenja iz stranke, koje je najavio predsjednik Tomčić, o tome će odluku donijeti Predsjedništvo stranke, a vjerujem da će mi se omogućiti demokratsko pravo da iznesem niz argumenata zašto sam glasovao suprotno Tomčićevim direktivama", rekao je Ibriks.

Treba javno istaći da je upravo Središnjica stranke donijela odluku da nema koaliranja s HDZ-om "pa ne znam onda kako Tomčić tumači takvo koaliranje na razini Osječko-baranjske županije", stoji u priopćenju Zvonka Ibriksa.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije uz partnerski sporazum NLBG-a i HSP-a, kojim je osigurano 22 vijećnika, toj su se opciji pridružili Zvonko Ibriks (HSS), Zdravko Vukić (HSLS) i član Hrvatske stranke umirovljenika Ivan Metrečić, čime je osigurana većina od 25 vijećnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙