FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurjević: u Splitu su pobijedili trgovina i nemoral

SPLIT, 21. lipnja 2005. (Hina) - Osam vijećnika koalicije SDP-a, HNS-ai HSS-a, bez dvaju iz HSU-a, nakon utemeljiteljske sjednice Gradskogvijeća i prije početka druge sjednice, na kojoj je izabrangradonačelnik, sazvali su konferenciju za novinare, na kojoj suizvijestili kako neće nazočiti izboru gradonačelnika jer, kako jekazao predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević, danas se u Splitu"dogodio sumrak politike i trijumf trgovine i nemorala".
SPLIT, 21. lipnja 2005. (Hina) - Osam vijećnika koalicije SDP-a, HNS-a i HSS-a, bez dvaju iz HSU-a, nakon utemeljiteljske sjednice Gradskog vijeća i prije početka druge sjednice, na kojoj je izabran gradonačelnik, sazvali su konferenciju za novinare, na kojoj su izvijestili kako neće nazočiti izboru gradonačelnika jer, kako je kazao predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević, danas se u Splitu "dogodio sumrak politike i trijumf trgovine i nemorala".

"To je izdaja građana Splita, jer s HDZ-om i poduzetnicima sjede ljudi koji su im omogućili da danas dođu na vlast, i koji su izdali svoje glasače. Oni su vijećnici postali na listi sa SDP-om, a sada dižu ruku za drugu listu", kazao je Jurjević.

Joško Dvornik, vijećnik HNS-a, ustvrdio je da je koalicija sa SDP-om na čelu u cijelosti prevarena, jer ne obnaša vlast unatoč tomu što je sa svojom listom na izborima u Splitu dobila najviše - deset vijećnika. "Vijećnici HSU-a su se još prije dva dana kleli da to neće učiniti i da neće izići iz koalicije, a danas su glasovali za HDZ-ovu listu", kazao je Dvornik.

Joško Sikirica, vijećnik HSS-a, ustvrdio je kako je HSU u pet prije dvanaest stao na drugu stranu i da će Antu Krilatića, predsjednika splitskoga HSU-a i gradskog vijećnika, tužiti sudu i da će "sve navode o njegovoj prošlosti dokazati na sudu", ali i tražiti povrat novca potrošena u prijeizbornoj promidžbi.

Vijećnik SDP-a Veljan Radojković kazao je da je HSU, koji je do jučer bio sa SDP-om, sada počinio nečuvenu prijevaru prelaskom HDZ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙