FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 17. lipnja

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 17. lipnja.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. lipnja.

ZAGREB - Svjetska banka organizira prvi sastanak na visokoj razini o razvijanju zajedničkog okvira za regionalnu suradnju u olakšavanju trgovine i transporta u jugoistočnoj Europi. Predstavnici vlada deset zemalja te regije, Europske komisije, Pakta o stabilnosti i međunarodnih financijskih institucija na tom će sastanku razmatrati i uspostaviti zajednički okvir za regionalnu suradnju u olakšavanju trgovine i transporta na području jugoistočne Europe. (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Na javnoj sjednici Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije bit će otvorene ponude za četvrtog hrvatskog GSM (mobilnog) operatera, odnosno za dodjelu koncesije druge generacije mobilne telefonije GSM/DCS-1800. Natječaj za tu koncesiju Agencija je objavila 10. svibnja ove godine, s krajnjim rokom za podnošenje ponuda do 12 sati 17. lipnja. Koncesija se daje na nacionalnoj razini na razdoblje od 20 godina po cijeni od 105 milijuna kuna. U slučaju da bude konkretnih ponuda, Agencija će konačnu odluku o davanju ove koncesije donijeti 15. srpnja. (12,00 sati, Agencija, Jurišićeva 13/I)

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj organizira predstavljanje projekta "Jačanje fitosanitarne inspekcije", vrijednog 525 tisuća eura, a koji se financira iz programa CARDS 2002 u obliku twinninga između hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstva za zaštitu potrošača, hranu i poljoprivredu i Biološko-istraživačkog instituta za poljoprivredu i šumarstvo Savezne Republike Njemačke. Provedba ovog projekta započela je 1. veljače ove godine, trajat će 18 mjeseci, a cilj mu je unaprijediti učinkovitost cjelokupnog sustava hrvatske fitosanitarne inspekcijske službe, osobito u pogledu poslova na državnoj granici vezanih uz pregled uvezenog bilja. (10,30 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Predstavnici mreže europskih energetskih agencija EnR (European Energy Network) održat će konferenciju na novinare na kojoj će biti riječi o samoj mreži te njenom radu. Konferencija se održava nakon godišnjeg sastanka, 16. i 17. lipnja, europskih energetskih agencija i instituta učlanjenih u Mrežu europskih agencija. Domaćin tog skupa je Energetski institut Hrvoje Požar. Mreža je osnovana 1991. godine i u njenom sastavu su dvadeset i dvije energetske agencije, koje u svojim državama podupiru rad državnih institucija na području energetske efikasnosti i obnovljivih izvora. (14,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Predstavnici CityEXPRESS-a na susretu s novinarima izvijestit će o otvaranju novih ureda te tvrtke na otocima (11,00 sati, restoran Balon, Boćarski dom)

ZAGREB - Tvrtka AdriaCell d.o.o., koja je od Hrvatske agencije za telekomunikacije otkupila natječajnu dokumentaciju za četvrtog GSM (mobilnog) operatera, predstavit će na konferenciji za novinare svoje poslovne planove. Iza AdriaCella stoji sirijska tvrtka "Syratel Mobile Telecom" te grupa investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Libanona (13 sati, hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

RIJEKA - Oglašene cijene stanova u Rijeci u posljednje su dvije godine u prosjeku povećane za 22,6 posto, podatak je iz analize tržišta nekretnina koju je izradila tvrtka InfoMedia, izdavač riječkog oglasnika InfoNekretnine. Najviše su, za gotovo 33 posto, povećane cijene dvosobnih stanova i dvosobnih stanova s dnevnim boravkom, pa se za stan koji je 2003. prodavan za oko 58.000 eura sada traži oko 80.000 eura. Analiza kretanja cijena stanova u Rijeci napravljena je na osnovi cijena nekretnina koje su oglašene u InfoNekretninama u razdoblju od srpnja 2003. do svibnja 2005. Iz InfoMedije pritom napominju da se, po njihovim saznanjima, većina stanova ipak proda po manjoj cijeni od one koja je oglašena te procjenjuju da su, u odnosu na oglašene cijene, stanovi u konačnoj prodaji jeftiniji od 5 do 10 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙