FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor za gradnju mosta za lukobran riječke luke

RIJEKA, 6. srpnja 2005.(Hina) - Ugovor za izgradnju mosta koji ćepovezati obalu s lukobranom riječke luke u sklopu projekta RijekaGateway potpisan je danas u riječkoj Lučkoj upravi.
RIJEKA, 6. srpnja 2005.(Hina) - Ugovor za izgradnju mosta koji će povezati obalu s lukobranom riječke luke u sklopu projekta Rijeka Gateway potpisan je danas u riječkoj Lučkoj upravi.

Ugovor vrijedan 6,2 milijuna kuna potpisali su Lučka uprava i Građevinsko poduzeće "Krk", a ujedno je potpisan ugovor o nadzoru radova s Institutom građevinarstva Hrvatske.

Radove u izgradnji i nadzoru mosta financira Svjetska banka zajmom za projekt Rijeka Gateway, a rok za dovršetak je šest mjeseci.

Novi most će se graditi pokraj drvenog mosta, koji ne može podnijeti promet prema putničkom terminalu na lukobranu. Navedeno je da će drvrni most, kao povijesno vrijedan spomenik, biti očuvan u najvećoj mogućoj mjeri.

Ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača kazao je da će se terminal graditi u fazama, a da se završetak planira za polovicu 2007. Prva se faza financira zajmom Svjetske banke, a za ostale se traži partner za zajedničko ulaganje, rekao je Hlača.

Hlača je, govoreći o projektu Rijeka Gateway, istaknuo da je Lučka uprava do sada pripremila dokumentaciju za dobivanje građevnih dozvola za uređenje Zagrebačke obale, da je podnijela zahtjev za rušenje neuporabljivih građevina na Praškoj obali, zatim zahtjev za građevnu dozvolu za izgradnju infrastrukturnog koridora, da je raspisala natječaje za uvođenje videonadzora lučkog područja, radarskog nadzora ulaza brodova u akvatorij i informatizaciju sustava riječke luke.

Projektom Rijeka Gateway osigurali bi se suvremeni uvjeti za razvoj i konkurentnost riječke luke povezivanjem s unutrašnjošću, osuvremenjivanjem lučke opreme i reorganizacijom poslovanja, rekao je.

S druge strane na prostorima bez lučkih aktivnosti grad Rijeka bi se otvorio moru te bi se izgradili poslovni i uslužni sadržaji namijenjeni građanima i gostima, kao što su marina, hoteli i poslovni prostori na današnjem istočnom dijelu riječke luke, oko Delte i Porto Baroša, stare sušačke luke.

Završetak cjelokupna projekta predviđen je za 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙