FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Najava događaja unutarnjopolitičkeredakcije za petak, 15. srpnja:
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Najava događaja unutarnjopolitičke redakcije za petak, 15. srpnja:

ZAGREB - Posljednjeg dana zasjedanja prije ljetne stanke, Hrvatski bi Sabor trebao u hitnom postupku raspraviti četiri točke, među kojima su i prijedlozi zakona o umirovljeničkom fondu te o mirovinskom osiguranju. Predložene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju predviđaju povratak na staru tzv. švicarsku formulu po kojoj bi se mirovine dva puta godišnje usklađivale s polovicom zbroja rasta plaća i troškova života. Umirovljenički fond zamišljen je pak kao investicijski fond putem kojega će se obeštetiti oko 423 tisuće umirovljenika, kojima država duguje ukupno 13,8 milijardi kuna. Sabor bi sutra u hitnom postupku trebao razmotriti i prijedloge izmjena Zakona o pravima hrvatskih branitelja, te Zakona o stambenoj štednji. (Sabor, u 9,30 sati)

ZAGREB - Savjetovanje GO SDP-a Zagreba na kojoj će predsjednik stranke Ivica Račan govoriti o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i u SDP-u, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić o socijaldemokratskom projektu, a na dnevnom redu su i druge političke i društvene teme, (17 sati, dvorana Globus, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader potpisat će pismo namjere radi što bržeg rješavanja pitanja prostora za buduće katoličko sveučilište u Zagrebu, a u svrhu provedbe Ugovora između Svete Stolice i RH o gospodarskim pitanjima, (9 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka).

OSIJEK - Konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora Euroregionalne suradnje "Dunav-Drava-Sava", na kojoj će riječi biti o međunarodnom prometnom 5c koridoru, (12,30 sati, HGK Županijske komore).

SPLIT - Svečanost u povodu postavljanja prve hrvatske oceanografske plutače u Kaštelanskom zaljevu, (8,45 sati, Institut za oceanografiju i ribarstvo).

SPLIT - Svečanost potpisivanja ugovora i početak radova na izgradnji II. faze Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, koja će se održati u vijećnici tog fakulteta. Svečanosti će biti nazočan ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (12 sati, Ruđera Boškovića bb).

LOVAS - Posljednji ispraćaj i pokop identificiranih posmrtnih ostataka Milana Ostruna, hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, (13 sati, mjesno groblje u Lovasu)

RIJEKA - Konferencija za novinare operne dive Marielle Devie i Luciana D'Intinoa te dirigenta Fabrizia Venture, koji će nastupiti na predstojećem Festivalu "Riječke ljetne noći", (12 sati, HNK Ivana pl. Zajca).

Dežurni urednici:

prijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/4808-600

telefaks: 01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙