FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jačanje cijena dionica europskih osiguravatelja, pad onih naftnog sektora

LONDON, FRANKFURT, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica bilježile su u petak različita kretanja, od dobitaka u sektoruosiguravatelja, nakon dobrih komentara iz brokerskih kuća, doslabljenja dionica naftne industrije uslijed klizanja cijena nafte nasvjetskom tržištu.
LONDON, FRANKFURT, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica bilježile su u petak različita kretanja, od dobitaka u sektoru osiguravatelja, nakon dobrih komentara iz brokerskih kuća, do slabljenja dionica naftne industrije uslijed klizanja cijena nafte na svjetskom tržištu.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio 0,45 posto, spustivši se na 5.235 bodova. Frankfurtski DAX bio je pak na dobitku od 0,21 posto, dosegnuvši 4.709 bodova.

Od najvećih pojedinačnih dobitnika ističe se sektor osiguravatelja, koji je brokerska kuća ABN AMRO ocijenila atraktivnijim od bankarskog na temelju cijena i rasta zarada.

Francuski osiguravatelj Axa zabilježio je rast cijena dionica od 1,5 posto, dok su dionice švicarskog reosiguravatelja Convertium ojačale dva posto nakon što je objavio da ne očekuje goleme odštetne zahtjeve nakon uragana Dennis koji je prošlog tjedna pogodio američku obalu Meksičkog zaljeva.

"Došlo je malo do rotacije sektora a ulagači su, čini se, skloniji financijskom sektoru", kazao je jedan trgovac.

Londonski Ftse indeks u gotovo tri mjeseca ojačao je 10 posto, poduprt očekivanjima snažnog rasta korporativnih zarada i poboljšanim povjerenjem u američko gospodarstvo.

No, klizanje cijena nafte prema 58 dolara po barelu na njujorškom tržištu pogodilo je cijene dionica naftnog sektora, pri čemu su one British Petroleuma i Totala redom oslabile dva posto.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 0,05 posto, na 11.758 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙