FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u prvom tromjesečju završena gradnja 238 stanova

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je u prvom tromjesečju ovegodine završena izgradnja 238 stanova, što je 10,9 posto manje nego uistom razdoblju lani, ali je u izgradnji više stanova nego u prvomtromjesečju prošle godine.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je u prvom tromjesečju ove godine završena izgradnja 238 stanova, što je 10,9 posto manje nego u istom razdoblju lani, ali je u izgradnji više stanova nego u prvom tromjesečju prošle godine.

Naime, u prvom tromjesečju ove godine u Zagrebu se gradilo 2.753 stana, što je 15,4 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Statistički podaci također pokazuju da se u Zagrebu u odnosu na prošlu godinu, grade nešto veći stanovi.

Završenih 238 stanova u prvom tromjesečju imalo je ukupnu površinu 15.454 kvadratna metra, pa je prosječna površina novih stanova oko 65 kvadratnih metara, dok je prošle godine bila 62 "kvadrata".

Prema statističkim podacima, ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova u Zagrebu u prvom tromjesečju iznosila je 1,9 milijardi kuna, od čega je oko 1,2 milijarde vrijednost radova koje su izvele građevinske tvrtke s vlastitim radnicima, a preostalih 695,7 milijuna kuna ostvareno je s podizvođačima.

Od 1,2 milijarde kuna vrijednosti izvršenih radova ostvarenih s vlastitim radnicima, manje od trećina, ili 339 milijuna kuna odnosi se na zgrade i to uglavnom nestambene (213 milijuna kuna).

Vrijednost radova na ostalim građevinama iznosi 886,8 milijuna kuna, od čega se najviše, 689,3 milijuna kuna, odnosi na prometnu infrastrukturu.

Podaci zagrebačke statistike pokazuju i da su u prvom tromjesečju ove godine neto narudžbe građevinskih radova iznosile 1,3 milijardi kuna, što je 11,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju kada su neto narudžbe iznosile 1,47 milijardi kuna.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙