FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražno povjerenstvo idući tjedan završava posao i oko Čačića

ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Nakon što je prošlog tjedna zaključilo posaou vezi s poslovima Zlatka Tomčića, saborsko istražno povjerenstvo tobi idući tjedan moglo učiniti i za Radimira Čačića, odnosno dovršitiistragu o tome je li bivši ministar graditeljstva pogodovao tvrtkamatzv. Coning grupe u dobivanju poslova s državom.
ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Nakon što je prošlog tjedna zaključilo posao u vezi s poslovima Zlatka Tomčića, saborsko istražno povjerenstvo to bi idući tjedan moglo učiniti i za Radimira Čačića, odnosno dovršiti istragu o tome je li bivši ministar graditeljstva pogodovao tvrtkama tzv. Coning grupe u dobivanju poslova s državom.

Povjerenstvo je danas, iza zatvorenih vrata, ispitalo Alenku Košiša Čičin Šain, bivšu Čačićevu pomoćnicu, u utorak bi trebalo saslušati još tri svjedoka, a u petak i Čačića.

U povjerenstvu se doznaje da bi Čačićevim saslušanjem i okončalo svoj dvomjesečni rad, te bi se ponovno sastalo 19. kolovoza radi pripreme zaključaka s kojima će izaći pred Hrvatski sabor.

Čičin Šain je pred povjerenstvo donijela dokumentaciju vezanu uz osnivanje povjerenstava za javnu nabavu pri sklapanju poslova tvrtki Coning grupe (Coning inženjering, Congama, Coneco i Urbanistički zavod Grada Zagreb) s državom, te tako pokušala otkloniti sumnje da je te poslove sklapala bez povjerenstava.

Izvijestila je da je tu dokumentaciju, koju je istražno povjerenstvo više puta neuspješno tražilo od Vlade, odnosno ministarstava, dobila privatnim kanalima od bivših suradnika u Vladi, rekavši i da dokumentacija postoji u ministarstvima.

Povjerenstvo je, naime više puta od Vlade tražilo da mu dostavi svu dokumentaciju za spomenute četiri tvrtke, za koje se sumnja da su u Čačićevu vlasništvu, no iz Vlade je uvijek dolazio odgovor da dokumentacije vezane uz osnivanje povjerenstava za javnu nabavu nema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙