FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rogoznica: prosvjed bespravnih graditelja

ROGOZNICA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Oko 200 vlasnika bespravnosagrađenih objekata na rogozničkom području danas se od 14 do 16 satiokupilo pred zgradom Općinskog poglavarstva prosvjedujući protivrješenja o rušenju, koja ovih dana na njihove adrese stižu izMinistrastva graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.
ROGOZNICA, 1. srpnja 2005. (Hina) - Oko 200 vlasnika bespravno sagrađenih objekata na rogozničkom području danas se od 14 do 16 sati okupilo pred zgradom Općinskog poglavarstva prosvjedujući protiv rješenja o rušenju, koja ovih dana na njihove adrese stižu iz Ministrastva graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Istaknuvši da žele biti partner rogozničkoj općini, prosvjednici su osnovali odbor od 11 članova koji bi zajedno s predstavnicima Općinskog vijeća trebao od županijskih vlasti i mjerodavnih ministarstava ishoditi donošenje tzv. sanacijskog prostornog plana.

Kako je danas vlasnicima bespravno sagrađenih objekata kazao općinski načelnik Nikica Goleš (HDZ), županijskim prostornim planom više od 1000 objekata na rogozničkom području ostalo je izvan građevnog zemljišta, a među njima se 480 nalazi u uskom obalnom pojasu od 70 metara.

Prosvjednici su zatražili da Općina sama uredi svoj prostor, napomenuvši da je 1969., kad je na rogozničkom području donesen prvi prostorni plan, građevnog zemljišta bilo 20 posto više nego danas.

Rečeno je također da bi donošenje sanacijskoga prostornog plana i legaliziranje svih kuća koje se ne nalaze na samu putu ili tik do mora u rogoznički općinski proračun donijelo više od 40 milijuna kuna.

Općinsko vijeće još nije donijelo općinski prostorni plan koji, po zakonu, treba biti usklađen sa županijskim upravo zbog činjenice da u tom slučaju treba rušiti više od 1000 bespravno sagrađenih objekata. Ako općinski prostrorni plan ne bude donesen, kao ni tzv. sanacijski, za što se zalažu i Općinsko vijeće i vlasnici objekata, ministrica Marina Matulović-Dropulić može zatražiti raspuštanje Općinskog vijeća, napomenuo je načelnik Goleš.

Prosvjednici su danas nosili transparente na kojima je pisalo da traže iste uvjete rušenja za sve hrvatske građane, da im se krše ustavna prava na gradnju i normalan i uredan život te da hrvatska vlast obnavlja srpske, a ruši hrvatske kuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙