FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izručenje Ratka Mladića uvjet za euroatlanske integracije SCG

BEOGRAD,14. srpnja 2005.(Hina) - Nizozemski ministar vanjskih poslovaBernard Bot u četvrtak je u Beogradu izjavio da je izručenje odbjegloghaškog optuženika Ratka Mladića Haaškom sudu uvjet za euroatlanskeintegracije Srbije i Crne Gore.
BEOGRAD,14. srpnja 2005.(Hina) - Nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot u četvrtak je u Beogradu izjavio da je izručenje odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića Haaškom sudu uvjet za euroatlanske integracije Srbije i Crne Gore.

"Istu poruku prenio sam u Hrvatskoj u povodu Ante Gotovine, i u Bosni i Hercegovini u povodu Radovana Karadžića. Vjerujemo da to nije samo pitanje izručenja tri pojedinca - to je i pitanje odnosa prema prošlosti i način da se Europskoj uniji i NATO-u pokaže da su vlasti u tim zemljama ozbiljne i da se na odgovoran način mogu suočiti s tim problemom", kazao je nizozemski ministar nakon razgovora s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem.

Od izručenja Mladića - "moralnog pitanja ponajprije za cijelu Europu" - kazao je ministar Drašković uvelike ovisi budućnost srpskog naroda.

"Poruka o suradnji s Haškim sudom je jasna, ali mislim da ona mora biti jasna i građanima Srbije: bez uhićenja i predaje preostalih optuženih, prije svega generala Ratka Mladića, svi naši napori da otvorimo vrata euroatlantskih integracija postaju gotovo uzaludni", kazao je Drašković nakon susreta s ministrom Botom.

Ministar Bot u četvrtak se u Beogradu sastao i sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom. Kako se navodi u priopćenju iz Koštuničina ureda, sugovornici su se suglasili da je očuvanje državne zajednice Srbija i Crna Gora najbolji put za ulazak u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙