FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna skupština Uljanika

PULA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave pulskogbrodogradilišta Uljanik Karlo Radolović na današnjoj je sjedniciSkupštine dioničara, iznoseći izvješće Uprave o staju i poslovanjudruštva u 2004. godini, istaknuo je kako je, neovisno o djelovanjuobjektivnih vanjskih utjecaja, društvo i dalje veoma stabilno.
PULA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave pulskog brodogradilišta Uljanik Karlo Radolović na današnjoj je sjednici Skupštine dioničara, iznoseći izvješće Uprave o staju i poslovanju društva u 2004. godini, istaknuo je kako je, neovisno o djelovanju objektivnih vanjskih utjecaja, društvo i dalje veoma stabilno.

Uljanik je prošlu godinu zaključio s gubitkom od 79,6 milijuna kuna, dok je cijela grupacija ostvarila gubitak od 98,3 milijuna kuna.

Taj negativan financijski rezultat dioničari su odlučili pokriti dijelom iz zadržane dobiti prethodnih godina, a dijelom prenijeti na ovu godinu.

Radolović je komentirajući negativne prošlogodišnje financijske rezultate kazao je kako bi prihodi u 2004. godini bili gotovo 300 milijuna kuna veći da je tečaj ostao na razini kada su brodovi i ugovoreni.

Dodao je i kako je na znatan dio od gotovo sto milijuna kuna ostvarenih gubitaka utjecala sanacija i restrukturiranje društava.

Napomenuo je i kako se okviru tvrtke ozbiljno radi na odgovarajućem modelu privatizacije koji će svakako postati javan kad većinski vlasnik - država o tome bude otvorio raspravu.

Očekujem da će Uprava i radnici s prihvatljivim strateškim partnerom te uz prisutnost države osigurati budućnost u socijalno prihvatljivim uvjetima, zaključio je Radolović.

(Hina) xdspo yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙