FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U brodogradilištu V. Lencu predan novi trajekt za Rapsku plovidbu

KOSTRENA, 12. srpnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu Viktor Lenac d.d.u stečaju danas je naručitelju Rapskoj plovidbi predan trajekt "SvetiMarin", vrijedan oko 4,29 milijuna eura.
KOSTRENA, 12. srpnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu Viktor Lenac d.d. u stečaju danas je naručitelju Rapskoj plovidbi predan trajekt "Sveti Marin", vrijedan oko 4,29 milijuna eura.

Trajekt je dugačak 49,2 metra, širok 15,3 metra, kapaciteta 50 automobila i 250 putnika, može razviti brzinu od 10 čvorova, a plovit će na liniji od Jablanca do Mišnjaka.

Izgrađen je u previđenom roku. Gradnja je s 10 posto državnih subvencija poduprta u sklopu Programa izgradnje brodova za hrvatske brodare u domaćim brodogradilištima, a ostali novac osigurala je Rapska plovidba iz vlastitih izvora i kredita.

Na svečanoj primopredaji i krštenju bili su nazočni državni tajnik za more u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić, direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić i stečajni upravitelj brodogradilišta Milenko Škrlec.

Trajekt je dobio ime po Svetom Marinu, osnivaču Republike San Marino koji je rođen na Rabu potkraj 3. stoljeća, pa je kuma na danas obavljenom krštenju broda bila supruga državnog tajnika za vanjske poslove San Marina Emanuela Bollini.

Gradnja je ugovorena prije dvije godine, prije pokretanja stečaja u brodogradilištu Viktoru Lencu, a naručitelj je imao povjerenje u kostrenske brodograditelje te je gradnja ondje i nastavljena.

Rapska plovidba nastavit će obnovu flote, ali će neko vrijeme pričekati jer se trajektne luke Jablanac i Mišnjak tek moraju prilagoditi novim trajektima, rečeno je.

Nakon primopredaje trajekta "Sveti Marin" Rapska plovidba prodat će najstariji trajekt u svojoj floti, trajekt "Rabljanka". U floti Rapske plovidbe tada će biti ukupno četiri trajekta prosječne starosti oko deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙