FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić se sastao s predsjednikom ukrajinske Vrhovne rade

KIJEV, 14. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićsastao se u četvrtak poslijepodne u Kijevu s predsjednikom ukrajinskogparlamenta Volodimirom Litvinom s kojim je razgovarao o parlamentarnojsuradnji dviju zemalja i euroatlantskim integracijama.
KIJEV, 14. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u četvrtak poslijepodne u Kijevu s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Volodimirom Litvinom s kojim je razgovarao o parlamentarnoj suradnji dviju zemalja i euroatlantskim integracijama.

Na sastanku je istaknuta važnost suradnje među parlamentima. Izaslanstvo Vrhovne rade, jednodomnog ukrajinskog parlamenta, na čelu s Aleksandrom Ševčenkom, predsjednikom ukrajinsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva posjetilo je Hrvatsku u svibnju ove godine, kao prethodnica službenog posjeta Litvina.

Posjet predsjednika ukrajinskog parlamenta trebao bi se realizirati do kraja ove godine.

Na sastanku je rečeno da Hrvatska i Ukrajina imaju sličnu povijest te da su obje tranzicijske zemlje s istim strateškim ciljevima.

Ukrajinska strana zainteresirana je za hrvatska iskustva u prilagodbi zakonodavstva i u provođenju reformi na putu za članstvo u Europsku uniju.

Ukrajinska Vrhovna rada ima 450 zastupničkih mjesta, a zastupnički mandat traje 4 godine. Parlamentarni izbori u Ukrajini predviđeni su za proljeće iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙