FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 15. do 18. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana uglavnom biti relativno povoljna što bi trebalodonijeti dobro raspoloženje i miran san, izvijestio je danas Zavod zajavno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana uglavnom biti relativno povoljna što bi trebalo donijeti dobro raspoloženje i miran san, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak i subotu biometeorološka situacija bit će relativno povoljna što će podržavati dobro raspoloženje i miran san. Kroničnim plućnim i reumatskim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnih napora u vrućem dijelu dana. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati tegoba izazvanih vremenom. Savjetuje se redovito uzimanje preporučenih lijekova i dovoljno tekućine. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će niska, a korova i trava visoka. Ultravioletno zračenje je visoko (jačina 8-10) pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U nedjelju će stanje biti povoljno uz dobro raspoloženje i miran san. Kroničnim bolesnicima se preporučuje izbjegavanje tjelesnih aktivnosti u vrućem dijelu dana, redovito uzimanje preporučenih lijekova i dovoljnih količina tekućine. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će niska, a korova i trava visoka. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 8-10) pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

U ponedjeljak će situacija biti relativno povoljna, uz nepovoljni element visoke temperature zraka i moguć osjećaj sparine. Kroničnim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnih aktivnosti u vrućem dijelu dana, redovito uzimanje preporučenih lijekova i dovoljnih količina tekućine. Nastavlja se razdoblje dobrog raspoloženja i mirnog sna. Koncentracija peluda drveća u zraku bit će niska, a korova i trava visoka. Ultravioletno zračenje bit će visoko (jačina 8-10) pa treba primijeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 30, nošenje sunčanih naočala i šešira) i izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙