FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finska otkazala koncesiju Suomenu, podružnici švedske Tele2

HELSINKI, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Finska vlada otkazala je usrijedu koncesiju za treću generaciju mobilne telefonije dodijeljenuoperateru Suomen 3G, podružnici švedskog Tele2, jer nije na vrijemeizgradio mrežu, prenosi AFP.
HELSINKI, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Finska vlada otkazala je u srijedu koncesiju za treću generaciju mobilne telefonije dodijeljenu operateru Suomen 3G, podružnici švedskog Tele2, jer nije na vrijeme izgradio mrežu, prenosi AFP.

"Otkazali smo koncesiju Suomen 3G-u jer smo ustanovili da nema potrebnu mrežu, a prema uvjetima koncesije trebala ju je imati. Krajem prošle godine dali smo im zadnju priliku, no nisu je izgradili", rekao je Riku Ahola, pravni savjetnik u finskom Ministarstvu za promet i telekomunikacije.

Oslobođene frekvencije zadržat ćemo kao "rezervu" za tri druga operatera koji su dobili licence (Elisa, Finnet i TeliaSonera) ili ćemo ih dodijeliti drugom operateru, kazao je Ahola.

Menadžment operatera Suomen 3G nije bio dostupan za komentar, no prema procjenama iz Ministarstva, operater je prosudio da tržište nije bilo spremno za komercijalno pokretanje treće generacije mobilnih telefona.

Finska je dodijelila svoje četiri licence za treću generaciju mobilnih telefona 1999. na takozvanom "natjecanju ljepote" na kojem su podnesene prijave, za razliku od aukcijskog sustava dodjele licenci u Njemačkoj, na čemu su operateri bili jako zahvalni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙