FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bukurešt traži međunarodnu pomoć za žrtve poplava

BUKUREŠT, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer CalinTariceanu zatražio je u četvrtak međunarodnu pomoć za žrtve poplavakoje su ovih dana pogodile Rumunjsku i u kojima je smrtno stradalo petosoba, a pet ih je nestalo, prema najnovijim podatcima ministarstvaunutarnjih poslova.
BUKUREŠT, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rumunjski premijer Calin Tariceanu zatražio je u četvrtak međunarodnu pomoć za žrtve poplava koje su ovih dana pogodile Rumunjsku i u kojima je smrtno stradalo pet osoba, a pet ih je nestalo, prema najnovijim podatcima ministarstva unutarnjih poslova.

U prethodnom izvješću govorilo se o četiri mrtva i sedam nestalih.

"Poplave su iznimno velikih razmjera i potrebna nam je solidarnost Rumunja, ali i međunarodne zajednice", kazao je Tariceanu koji je u srijedu navečer posjetio poharano područje.

Ukupno je više od 10.000 osoba evakuirano, a 460 naselja preplavila je voda.

Više desetaka osoba iz pokrajina Vrancea i Galati (na istoku) proveli su noć sa srijede na četvrtak na krovu svojih potopljenih kuća.

U poplavama koje su u zadnja tri dana pogodile Rumunjsku i koje glasila ocjenjuju kao najteže u zadnjih trideset godina, oštećeno je više tisuća kuća, desetci mostova, ceste i željeznička pruga, zbog čega je onemogućen promet u više pokrajina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙