FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o izmjeni Zakona o poljoprivrednom zemljištu

ZAGREB,13. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutrašnji će,pretposljednji dan 15. sjednice započeti raspravom o konačnom tekstuizmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima je cilj ubrzatidugotrajne postupke donošenja programa raspolaganja poljoprivrednimzemljištem u vlasništvu države.
ZAGREB,13. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutrašnji će, pretposljednji dan 15. sjednice započeti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima je cilj ubrzati dugotrajne postupke donošenja programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države.

Izmjenama se propisuje da bi, ako općinska ili gradska vijeća do 30. rujna ne donesu spomenute programe, umjesto njih to učinilo županijsko poglavarstvo županije na čijem je području sjedište te općine ili grada.

Jedinice lokalne samouprave u tim bi programima mogle ograničiti maksimalnu površinu za zakup zemljišta, kao i utvrditi maksimalnu površinu koja se daje u zakup pojedinoj pravnoj ili fizičkoj osobi.

U ponudi za zakup zemljišta morao bi biti priložen gospodarski program korištenja zemljišta, kao sastavni dio ugovora o zakupu, koji bi se, ne provodi li se taj program, mogao raskinuti.

Sabor bi, kako je najavljeno, potom trebao raspraviti prijedlog ratifikacije Ugovora između Hrvatske i Slovenije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, te predložene izmjene Zakona o javnoj nabavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙