FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor danas o izmjenama Zakona o PDV-u

ZAGREB,13. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor današnje zasjedanjetrebao početi raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u.
ZAGREB,13. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor današnje zasjedanje trebao početi raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u.

Vlada u hitnom postupku predlaže uvođenje niže, 10 postotne stope PDV-a na usluge smještaja i agencijske provizije, i to od početka iduće godine.Time bi se izjednačile porezne stope za domaće i strane turiste te domaće i strane agencije.

Do sada je, naime, vrijedila nulta stopa PDV-a na organizirani boravak inozemnih turista, a domaći su na sve usluge plaćali 22 posto.

Polupansioni ili puni pansioni u svim vrstama komercijalnih ugostiteljskih objekata i agencijske provizije za te usluge oporezovat će se po stopi od 10 posto.

Pred zastupnicima bi se, među ostalim, danas trebao naći i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojim Vlada predlaže uvođenje administrativne pristojbe na zdravstvene usluge.

U Sabor bi poslijepodne trebao doći i predsjednik države Stjepan Mesić, kako bi primio Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, kojim ga je Sabor odlikovao prošlog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙