FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra nastavlja o obalnom pomorskom prometu

ZAGREB,6. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 15. sjednicunastaviti večeras započetom pojedinačnom raspravom o Prijedlogu zakonao prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.
ZAGREB,6. srpnja 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 15. sjednicu nastaviti večeras započetom pojedinačnom raspravom o Prijedlogu zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

Sabor bi zatim trebao raspraviti predloženi Zakon o posebnom porezu na kavu, kojim Vlada predviđa uvođenje markica za sve proizvode od kave, a u cilju suzbijanja 'sive ekonomije' u proizvodnji i prometu kavom. Takvo su rješenje od Vlade zahtijevali proizvođači kave, upozoravajući da značajan dio proizvodnje i prometa kavom obavljaju neregistrirane pržionice i obrtničke radnje.

Saborske zastupnike sutra očekuje i Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za prošlu godinu, po kojemu se lani bilježi nešto sporiji gospodarski rast nego u prethodne dvije godine.

U Izvješću stoji da je rast BDP-a pao s 4,3 posto u 2003. na prošlogodišnjih 3,8 posto.

U prošloj godini bilježi se i značajni pad rasta investicija, i to s 16,8 posto u 2003. na tek 4,4 posto lani, ali se prvi put od 2000. bilježi rast izvoza roba i usluga koji je u visini od 0,5 posto pridonio rastu BDP-a.

HNB upozorava i na lanjsko usporavanje industrijskog rasta - s 4,5 posto u 2003. na 3,9 posto prošle godine, a sporije nego u 2003. lani je rasla i zaposlenost - za 1,2 posto lani u odnosu na 2,5 posto 2003.

Niži rast zaposlenosti pratio je umjereni rast plaća - neto plaće pale su sa 4,5 posto u 2003. na 3,8 posto lani, ali su porasle bruto plaće s 3,1 posto na 4,2.

Stignu li, zastupnici bi sutra mogli Branka Hrvatina imenovati novim predsjednikom Vrhovnog suda RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙