FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks o oporbenim primjedbama

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Jučer je bio sasvim običan dan, ukojem je odigrana još jedna politička utakmica između Vlade, pozicijei opozicije, kazao je danas predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks, komentirajući primjedbe oporbenih klubova na, kako tvrde,jučerašnje kršenje procedure i Ustava u Saboru.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Jučer je bio sasvim običan dan, u kojem je odigrana još jedna politička utakmica između Vlade, pozicije i opozicije, kazao je danas predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, komentirajući primjedbe oporbenih klubova na, kako tvrde, jučerašnje kršenje procedure i Ustava u Saboru.

Šeks je odbacio tvrdnju Kluba SDP-a da je Saborski Poslovnik prekršen i pri jučerašnjem donošenju rebalansa državnog proračuna o kojem se, po tumačenju SDP-a, može glasovati tek tri dana nakon rasprave.

Šeks pak tvrdi da je rebalans jučer donesen na uobičajen način, te da su svi proračuni i rebalansi od 2000. doneseni istoga dana kad su i raspravljeni amandmani ili najkasnije sutra.

Na najave ustavnih tužbi zbog izmjena Zakona o javnom okupljanju koje su po tumačenju oporbe jučer donesene bez propisane kvalificirane većine, Šeks je uzvratio "onaj tko tako misli neka slobodno izvoli podnijeti Ustavnu tužbu".

Odgovarajući na brojne primjedbe na njegov način vođenja saborskih sjednica, Šeks je novinarima u Saboru kazao kako je njegov rad podložan javnoj kritici.

"Ne vidim o čemu se tu zapravo radi, ako nije riječ o tome da oporba koristi svoje demokratsko pravo da pokrene akciju protiv vladajućih", rekao je Šeks.

Nezavisnom zastupniku Branimiru Glavašu, koji je ustvrdio da je parlamentarni kvorum lažiran još dok je osobno bio u HDZ-u, Šeks je poručio da "ta zakašnjela sjećanja iznese pred drugim tijelom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙