FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Nije isključena ni izvanredna saborska sjednica

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks u utorak je sazvao novu, 15. saborsku sjednicu za kraj lipnja, anije isključio ni mogućnost da se zastupnici okupe i na izvanrednomzasjedanju, dakle nakon 15. srpnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u utorak je sazvao novu, 15. saborsku sjednicu za kraj lipnja, a nije isključio ni mogućnost da se zastupnici okupe i na izvanrednom zasjedanju, dakle nakon 15. srpnja.

Sabor, podsjetio je Šeks, treba raspraviti i glasovati o rebelansu državnog proračuna za 2005., vjeruje da će to biti do 15. srpnja, kada istječe ustavni rok za redovno zasjedanje, no ne isključuje ni mogućnost izvanredne sjednice.

Izvanredno je zasjedanje, rekao je Šeks nakon sjednice proširenog saborskog Predsjedništva, poglavito izgledno ako Vlada Saboru uputi zakone vezane uz sporazum s umirovljenicima, prije svega zakon o novom načinu izračuna mirovina.

Sabor 15., posljednju redovnu sjednicu prije ljetnih odmora, počinje 29. lipnja, trajat će devet radnih dana, a za sada je zastupnicima predložen dnevni red s 30 točaka.

Sabor bi tako, trebao izabrati novog predsjednika Vrhovnog suda, za kojega je predložen sudac Branko Hrvatin, zatim se očitovati o Godišnjem izvješću Hrvatske narodne banke za 2004., te o zakonima o trošarinama na kavu, o državnim službenicima, o izmjenama Ovršnog zakona.

Šeks nije htio komentirati najnoviju odluku predsjednika države Stjepana Mesića da pomiluje i dvojicu pripadnika tzv. vojske SAO Krajine, unatoč žestokom protivljenju Ministarstva pravosuđa.

Javnost i sve relevantne udruge dat će svoj sud o toj odluci, rekao je Šeks novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙