FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Vujčićeva zbirka priča "Iskušenja"

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) -

Zbirku priča "Iskušenja" nedavno preminuloga hrvatskog pisca Borislava Vujčića objavio je zagrebački "Profil" u svojoj biblioteci "Profil proza".

U Vujčićevu zbirku s podnaslovom "Ispovijesti, pripovijesti i jedno odnekud započeto, a nedovršeno putovanje" uvrštena je i kratka priča "Zaštićeni svjedok" za koju je krajem travnja nagrađen Nagradom "Ranka Marinkovića" na natječaju za kratku priču "Večernjeg lista".

Ta priča "nosi snažnu simboličnu težinu vremena" i autor uspijeva "ocrtati karakter glavnog junaka u jednoj horror atmosferi viđenja vlastita sprovoda", naveo je žiri pri dodjeli nagrade, napominjući kako je glavni konflikt u priči zapravo "traganje za izgubljenim identitetom".

Borislav Vujčić (Orah kod Vrgorca,1957. - Zagreb, 2005.) objavio je sedam romana, četiri zbirke novela, tri zbirke poezije i dvije knjige dramskih djela. Mnoge su mu drame izvedene u hrvatskim kazalištima, po njegovim scenarijima snimljeni su i televizijski filmovi, a na Hrvatskom radiju izvedene su brojne njegove radio-drame. Dobitnik je više književnih i dramskih nagrada.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙