FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rebalansom prvi put se značajno povećava proračun Ministarstva znanosti

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Prijedlogom rebalansa ovogodišnjegproračuna, koji će biti prihvaćen na tekućoj sjednici Hrvatskogsabora, povećat će se proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja išporta (MZOŠ) za 244 milijuna kuna, priopćeno je danas iz MZOŠ.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Prijedlogom rebalansa ovogodišnjeg proračuna, koji će biti prihvaćen na tekućoj sjednici Hrvatskog sabora, povećat će se proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) za 244 milijuna kuna, priopćeno je danas iz MZOŠ.

Tim će rebalansom, u odnosu na 2004., proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa biti povećan za 7,21 posto.

"To je prvi put da se rebalansom povećava proračun Ministarstva znanosti za tako značajan iznos", napominje se u priopćenju.

U prošloj i ovoj godini izdvajanja za znanost i obrazovanje povećana su za 15 posto, odnosno, za više od 1,1 milijardu kuna u odnosu na izdvajanja za iste stavke proračuna u 2003.

Proračunom Ministarstva znanosti osigurana su sredstva za dovršenje prve faze Bolonjskog procesa, a u optjecaju je i 1,7 milijardi kuna kreditnih sredstava za kapitalne investicije na hrvatskim sveučilištima. Za podizanje kvalitete nastave osigurana su i sredstva za otvaranje 400 novih radnih mjesta na visokim učilištima i znanstvenim institutima, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙