FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delnice, Skrad i Ravna gora - velike štete od oluje s tučom

DELNICE,29. lipnja 2005.(Hina) - Grad Delnice te općine Ravna gora iSkrad prikupljaju podatke o štetama izazvanima u ponedjeljak navečerolujom s tučom te će do idućega ponedjeljka mjerodavnim tijelimaPrimorsko-goranske županije predati zahtjev za proglašenjemelementarne nepogode.
DELNICE,29. lipnja 2005.(Hina) - Grad Delnice te općine Ravna gora i Skrad prikupljaju podatke o štetama izazvanima u ponedjeljak navečer olujom s tučom te će do idućega ponedjeljka mjerodavnim tijelima Primorsko-goranske županije predati zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode.

U sve tri jedinice lokalne samouprave komisije obilaze naselja i nasade evidentirajući štete koje će, kažu, vjerojatno doseći visinu od nekoliko milijuna kuna.

Najveća je šteta na području Ravne gore i Skrada. U Ravnoj gori do sada je zabilježeno oko 200 oštećenih objekata, uglavnom razbijenih krovova od salonita ili mekog lima. Uz to, veliki komadi tuče oštetili su gospodarske zgrade i usjeve. U općini se procjenjuje da će ukupna šteta biti oko dva milijuna kuna.

U Skradu je do sada primljeno 110 prijava štete i to uglavnom na vozilima i nasadima. Ovdje je manje oštećenih objekata. Najviše su stradali nasadi četiriju proizvođača bobičastog voća. Općina Skrad, kažu u općini, imat će neizravne štete i zbog nužnosti popravka makadamskih cesta kojima su bujice ili odnijele sloj šljunka ili je na njih nanesen bujični materijal te su mnoge neprohodne.

Nešto su manje štete na području Delnica, i to uglavnom u naseljima Dedin i Zalesina.

Ljetna oluja, koja je počela u ponedjeljak u 20,30 sati, u samo desetak minuta poharala je područje Gorskog kotara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙