FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Carmina Burana" u hali bivše tvornice "Torpedo"

RIJEKA,11. srpnja 2005.(Hina) U sklopu festivala "Riječke ljetne noći"večeras je u napuštenoj hali bivše tvornice "Torpedo" izvedena kantata"Carmina Burana" Carla Orffa.
RIJEKA,11. srpnja 2005.(Hina) U sklopu festivala "Riječke ljetne noći" večeras je u napuštenoj hali bivše tvornice "Torpedo" izvedena kantata "Carmina Burana" Carla Orffa.

Izveli su je članovi Riječke filharmonije, zbora Opere HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke, Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba i dječjeg zbora "Tratinčice" iz Rijeke.

Izvedbom je ravnala Nada Matošević, a u pjevačkim solističkim rolama nastupili su Adela Golac Rilović, Sveto Matošić Komnenović i Carlo Morini.

Za ovu priredbu "Riječkih ljetnih noći" prodano je 1300 sjedećih mjesta i još stotinjak stojećih. Iz središta grada autobusi su izvanrednim linijama cijelu večer razvozili slušatelje na izvedbu i s nje.

U protekle tri godine ovo je treći nastup Riječke filharmonije u ovom prostoru. Do sada su nastupali s Beethovenovom 5. i 9. simfonijom.

Carlf Orff, njemački skladatelj 20. stoljeća, najpoznatiji je po izgradnji vlastitog stila scensko-glazbenih djela u kojem je postigao jedinstvo glazbe, govora i pokreta. U njima je stopio elemente antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog kazališta te barokne opere i oratorija u nove scenske strukture. Najpoznatije i najizvođenije ovakvo djelo je "Carmina Burana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙