FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

30. obljetnica čakovečke Škole animiranog filma u kinu "Tuškanac"

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Trideset godina čakovečke Školeanimiranog filma (ŠAF) bit će obilježeno izabranim programom uponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u zagrebačkom kinu "Tuškanac",priopćeno je danas iz ŠAF-a.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Trideset godina čakovečke Škole animiranog filma (ŠAF) bit će obilježeno izabranim programom u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u zagrebačkom kinu "Tuškanac", priopćeno je danas iz ŠAF-a.

U ponedjeljak je na rasporedu izbor filmova iz stvaralaštva ŠAF-a nastalih od 1975. do 2003., a u utorak autorska večer svjetskih animatora, voditelja međunarodne filmske radionice.

Čakovečki ŠAF djeluje od 1975.

Iako u imenu riječ škola podsjeća na ustanovu, nije riječ o institucionalnom obrazovanju, nego o izvanškolskom okupljanju mladih od sedme do osamnaeste godine koji u ŠAF-u osmišljeno i kreativno provode slobodno vrijeme.

Utemeljitelj Škole je Edi Lukman, čijom je zaslugom ŠAF postao prepoznatljiv kinoklub koji njeguje animirani film, popularizira profesijski animirani film gostovanjem vodećih svjetskih animatora, priređuje međunarodne radionice, gostuje na svjetskim festivalima i slično, navodi se u priopćenju.

Prosječna godišnja proizvodnja mladih u ŠAF-u su tri do četiri filma od osam do deset minuta, a do sada je ostvareno više od 120 filmova.

Voditelji Škole Edo Lukman i Jasminka Bijelić cijene ideje mladih i s mnogo pedagoškog umijeća usmjeruju njihovo stvaralaštvo a da ne prigušuju njihovu kreativnost.

Kako se ističe u priopćenju, ŠAF nije škola koja mlade priprema za struku, nego mjesto gdje stječu cjelovit estetski odgoj i obrazovanje u skladu sa svojim sklonostima i sposobnostima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙