FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad u Afganistanu: ranjena 4 američka vojnika i tumač

KABUL, 14. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Četiri američka vojnika iafganistanski prevoditelj ranjeni su u utorak u eksploziji napravekoja se aktivirala pri prolasku njihova vozila na jugoistokuAfganistana.
KABUL, 14. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Četiri američka vojnika i afganistanski prevoditelj ranjeni su u utorak u eksploziji naprave koja se aktivirala pri prolasku njihova vozila na jugoistoku Afganistana.

Prema riječima američkoga glasnogovornika petorica ranjenih nisu zadobila po život opasne ozljede. Napad se dogodio dan nakon samoubilačkog atentata na američki vojni konvoj u ponedjeljak.

Atentati na američke vojnike i dužnosnike afganistanske vlade učestali su u posljednje vrijeme u Afganistanu koji se priprema u rujnu održati parlamentarne izbore.

Američki vojni glasnogovornik Jerry O' Harra ocijenio je u utorak da su eksplozivnu napravu, kao i u prethodnim slučajevima, postavili siromašni Afganistanci, plaćeni od talibanskih pobunjenika.

Od ožujka je 13 američkih vojnika ubijeno u napadima talibanskih pobunjenika, a ubijeni su i deseci pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti, te 150 pobunjenika, prema podacima američkih snaga i afganistanske vlade.

Afganistanska vlada tvrdi da je u ponedjeljak uhitila regionalnog talibanskog zapovjednika Hadžija Atiqullaha. Tu je vijest potvrdio i glasnogovornik talibana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙