FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: SAD želi iskorijeniti zlostavljanje u svijetu

WASHINGTON, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik George W.Bush čiju su administraciju optuživali za zlostavljanje zatočenika,izjavio je u nedjelju da se Sjedinjene Države zalažu zaiskorjenjivanje mučenja diljem svijeta.
WASHINGTON, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik George W. Bush čiju su administraciju optuživali za zlostavljanje zatočenika, izjavio je u nedjelju da se Sjedinjene Države zalažu za iskorjenjivanje mučenja diljem svijeta.

U izjavi koju je dao u prigodi UN-ova Međunarodnog dana potpore žrtvama mučenja, Bush je rekao: "Zaštita od mučenja je neotuđivo ljudsko pravo i mi se zauzimamo za izgradnju svijeta u kojemu će se ljudska prava poštovati i štititi zahvaljujući vladavini zakona".

Optužbe za mučenje zatočenika u Iraku, Afganistanu i u američkim zatvorima u Guantanamo Bayu na Kubi, dovele su u pitanje politiku Bushove vlade u postupanju prema stranim zatočenicima.

"Svi koji žive u tiraniji i beznađu moraju znati: Sjedinjene Države neće šutke prijeći preko vašeg ugnjetavanja niti će oprostiti vašim ugnjetavačima. Kada ustanete u obranu svoje slobode mi ćemo biti uz vas", rekao je Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙