FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska radi suše ograničava potrošnju vode

PARIZ, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Francuska je u ponedjeljakradi suše koja je zahvatila područje od Maroka do francuskeprijestolnice uvela mjere ograničenja potrošnje vode na više od 50posto svog teritorija.
PARIZ, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Francuska je u ponedjeljak radi suše koja je zahvatila područje od Maroka do francuske prijestolnice uvela mjere ograničenja potrošnje vode na više od 50 posto svog teritorija.

Francuska je vlada na 50 od 96 departmana te zemlje u ponedjeljak proširila mjere štednje vode koje idu od zabrane pranja automobila i punjenja bazena do ograničenja navodnjavanja usjeva. Kršiteljima zakona prijeti kazna od 1500 eura.

"Suša kojoj Francuska svjedoči od rujna pogoršana je valom vrućine krajem lipnja. Suša pogađa veliki dio zemlje", kaže se u biltenu ministarstva zaštite okoliša posvećenom suši objavljenom u ponedjeljak.

U turističkim odredištima Španjolske i Portugala, gdje je ovo najgora suša otkako je počelo praćenje četrdesetih godina prošlog stoljeća, kako bi se riješio ljetni porast potražnje za vodom buše se izvori predviđeni za izvanredna stanja.

U Portugalu od kraja lipnja u 39 manjih gradova stanovnicima se voda distribuira pomoću kamiona cisterni jer su se vodospremnici isušili, a u još 15 gradova ograničena je opskrba vodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙