FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektorove nagrade studentima zagrebačkoga Sveučilišta

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu danas jeuručeno 100 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove iumjetnička ostvarenja u akademskoj godini 2004./2005. te pet posebnihRektorovih nagrada.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu danas je uručeno 100 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove i umjetnička ostvarenja u akademskoj godini 2004./2005. te pet posebnih Rektorovih nagrada.

Nagrađenim studentima čestitala je rektorica Jasna Helena Mencer, poručivši im kako je njihov rad prepoznat kao dodatna kvaliteta. Dodala je kako Sveučilište potiče nagrađivanje izvrsnosti, čime se studenti potiču na daljnji rad.

Rektorova nagrada iznosi 1500 kuna po radu, a više autora svotu dijeli na jednake dijelove.

Rektorovu nagradu dobili su radovi 10 studenata iz područja prirodnih znanosti, 23 iz područja tehničkih znanosti, 22 iz područja biomedicinskih znanosti, sedam iz područja biotehničkih znanosti, 11 iz društvenih znanosti, 17 iz humanističkih znanosti te 10 s umjetničkih akademija.

Posebne Rektorove nagrade dobili su radovi skupine studenata s Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Akademiji dramske umjetnosti te dva ansambla s Muzičke akademije.

Na ovogodišnji natječaj za Rektorovu nagradu prijavilo se 215 radova, odnosno umjetničkih ostvarenja te još pet radova za posebnu nagradu. Ukupan broj radova veći je za 35 posto od prošle godine.

Rektorova nagrada dodjeljuje se od 1980./81., kao nagrada za najbolje pisane radove studenata koji imaju znanstveno-stručna obilježja, odnosno predstavljaju stručno ili umjetničko ostvarenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙