FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene Vjesnikove nagrade za umjetnička postignuća u 2004.

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Vjesnikove nagrade za umjetničkapostignuća za 2004. godinu uručene su večeras dobitnicima u Zagrebu.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Vjesnikove nagrade za umjetnička postignuća za 2004. godinu uručene su večeras dobitnicima u Zagrebu.

Za umjetničku akciju snimanja otoka Lokruma nagradu "Josip Račić" za likovnu umjetnost primio je fotograf Antun Maričić.

Nagrada za glazbenu umjetnost "Josip Štolcer Slavenski" uručena je skladatelju Frani Đuroviću za skladbu za simfonijski orkestar "Delta", dok je filmski redatelj Krsto Papić za životni doprinos filmskoj umjetnosti primio nagradu "Krešo Golik".

Nagrade za kazališnu umjetnost "Dubravko Dujšin" primili su glumac Dragan Despot i kazališni pisac Ivan Vidić.

Pjesnik Danijel Dragojević dobio je nagradu za književnost "Ivan Goran Kovačić" za zbirku pjesama "Žamor", ali nije bio nazočan dodjeli nagrada.

Predsjednik uprave Vjesnika Franjo Maletić prigodom večerašnje, 40. jubilarne dodjele nagrada rekao je, među ostalim, kako je list Vjesnik počeo ilegalno izlaziti kao antifašističko glasilo još 1940., dok je u godinama poslije rata, kako je rekao, bio pandan beogradskim listovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙