FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "22 za budućnost Vukovara" postavljena u Nizozemskoj

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) -

Donacija umjetničkih radova "22 za budućnost Vukovara" koju je prije nekoliko godina sakupio talijanski umjetnik Getulio Alviani za vukovarski Gradski muzej, od 9. srpnja do 28. kolovoza, postavljena je u izložbenom prostoru Gradske vijećnice u nizozemskom Gorichenu, izvijestio je danas zagrebački Muzej suvremene umjetnosti.

Donaciju se sastoji od 169 radova dvadeset i dvojice umjetnika, a bila je predstavljena na izložbi u Zagrebu 2002., nakon višegodišnjeg prikupljanja i opremanja radova za muzejsku prezentaciju.

Radove su darovali Getulio Alviani, Richard Anuszkiewicz, Andreas Christen, Carlos Cruz-Diez, Milan Dobeš, Angel Duarte, Jerzy Grabowski, Antony Hill, Janusz Kapusta, Edoardo Landi, Peter Lowe, Víctor Lucena, Manfredo Massironi, François Morellet, Bruno Munari, Ivan Picelj, Vjenceslav Richter, Kenneth Snelson, Klaus Staudt, Jeffrey Steele, Joel Stein, Ryszard Winiarski.

Izložba je dosad gostovala u bratislavskom Muzeju Dobeš te u Muzeju umjetnosti u poljskom Lodzu, a planira se postaviti u još nekoliko europskih gradova.

Izložbu je pripremio i o njoj skrbi do izgradnje odgovarajućeg prostora u Vukovaru zagrebački Muzej suvremene umjetnosti. Kustosica izložbe je Snježana Pintarić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙