FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela komemoracija u Srebrenici

SREBRENICA,11. srpnja(Hina) - Podizanjem na jarbol zastave Bosne iHercegovine i intoniranjem državne himne u Potočarima kod Srebrenicepočela je, nešto poslije 12 sati, središnja komemoracija posvećenadesetoj obljetnici masakra nad više od osam tisuća Bošnjaka što su gau srpnju 1995. godine počinile srpske postrojbe.
SREBRENICA,11. srpnja(Hina) - Podizanjem na jarbol zastave Bosne i Hercegovine i intoniranjem državne himne u Potočarima kod Srebrenice počela je, nešto poslije 12 sati, središnja komemoracija posvećena desetoj obljetnici masakra nad više od osam tisuća Bošnjaka što su ga u srpnju 1995. godine počinile srpske postrojbe.

U memorijalnom kompleksu Potočari okupilo se više od desetaka tisuća ljudi, a među njima su u brojna inozemna izaslanstva. Hrvatsko izaslanstvo predvodi predsjednik Stjepan Mesić.

Nenajavljeno je stigao i tvorac Daytonskog sporazuma Richard Holbrooke, a uoči početka komemoracije doputovao je i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Nakon govora koje trebaju održati član predsjedništva BiH Sulejman Tihić, britanski ministar vanjskih poslova Jack Strow, predsjednik Haaškog tribunala Theodor Meron i Svjetske banke Paul Wolfowitz slijedit će ukop tijela 610 identificiranih žrtava genocida, što će se obaviti po muslimanskim vjerskim obredima i kojega će predvoditi poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙