FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentati u Londonu: izvanredna sjednica NATO-a u petak ujutro

BRUXELLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici 26 zemaljačlanica NATO-a održat će u petak ujutro u Bruxellesu izvanrednusjednicu radi procjene posljedica atentata koji su se u četvrtakdogodili u Londonu, doznaje se od službenog predstavnikaSjevernoatlantskog saveza.
BRUXELLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici 26 zemalja članica NATO-a održat će u petak ujutro u Bruxellesu izvanrednu sjednicu radi procjene posljedica atentata koji su se u četvrtak dogodili u Londonu, doznaje se od službenog predstavnika Sjevernoatlantskog saveza.

Sjednicu Sjevernoatlantskog vijeća, koji je glavna politička instanca organizacije, sazvao je glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer kako bi se ispitale moguće "mjere" koje bi mogla poduzeti organizacija, izvijestio je službeni predstavnik Robert Pesczel.

Na sjednici će se usto očitovati "solidarnost" organizacije prema jednoj od članica, dodao je.

Prije toga de Hoop Scheffer je "najoštrijim riječima" osudio atentate koji su se u četvrtak ujutro dogodili u londonskom javnom prijevozu i pozvao Savez da "bude jedinstven u borbi protiv terorizma", kako piše u priopćenju.

Nakon atentata u Sjedinjenim Državama 11. rujna 2000., NATO se pozvao na članak 5. svoje utemeljiteljske povelje u kojoj stoji da je napad na jednu njegovu članicu napad na sve zemlje članice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙