FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO planira pojačati borbu protiv terorizma

BRUXELLES, 8. srpnja 2005. (Hina/dpa) - NATO je u petak objavio daplanira pojačati kampanju protiv globalnog terora nakon terorističkihnapada u četvrtak u Londonu, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer.
BRUXELLES, 8. srpnja 2005. (Hina/dpa) - NATO je u petak objavio da planira pojačati kampanju protiv globalnog terora nakon terorističkih napada u četvrtak u Londonu, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

"Ti događaji samo su poslužili jačanju odluke saveznica da nastave zajedničke operacije protiv terorizma", rekao je Scheffer nakon izvanredne sjednice Sjeveroatlantskog vijeća u Bruxellesu.

"Ti događaji nisu razlog za kolebanje, oni su prije razlog za udvostručavanje naših napora", istaknuo je glavni tajnik.

Predstavnici 26 zemalja članica NATO-a sastali su se kako bi procjenili posljedice atentata u kojima je u četvrtak u Londonu poginulo najmanje 50 osoba, a više od 700 je ozlijeđeno, te kako bi pokazali "solidarnost" organizacije prema jednoj od članica, Velikoj Britaniji.

Nakon atentata u Sjedinjenim Državama 11. rujna 2000., NATO se pozvao na članak 5. svoje utemeljiteljske povelje u kojoj stoji da je napad na jednu njegovu članicu napad na sve zemlje članice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙