FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deklaracija o Srebrenici pred Parlamentarnom skupštinom VE ?

BANJA LUKA, 23. lipnja 2005. (Hina) - Zastupnik BiH u Parlamentarnojskupštini Vijeća Europe Sead Avdić izjavio je u srijedu u Strasbourgukako su prikupljena 23 potpisa europskih parlamentaraca koji podupiruda se na dnevni red sjednice stavi deklaracija o Srebrenici,izvješćuju banjolučke Nezavisne novine od četvrtka.
BANJA LUKA, 23. lipnja 2005. (Hina) - Zastupnik BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sead Avdić izjavio je u srijedu u Strasbourgu kako su prikupljena 23 potpisa europskih parlamentaraca koji podupiru da se na dnevni red sjednice stavi deklaracija o Srebrenici, izvješćuju banjolučke Nezavisne novine od četvrtka.

Sead Avdić je pokretač i autor te deklaracije, zbog koje se u utorak dogodio raskol u izaslanstvu BiH nakon što je od ostalih članova tražio da se očituju o tekstu.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH na sjednici u Strasbourgu ni u srijedu se nije složilo o tekstu deklaracije koja bi trebala osuditi zločin počinjen u Srebrenici u srpnju 1995., kada su vojska i policija Republike Srpske na tome području pobile oko osam tisuća Bošnjaka.

Avdić, koji ne odustaje od svojeg prijedloga deklaracije, ipak očekuje da će deklaracija dobiti potporu bosanskohercegovačkih parlamentaraca.

Član BiH izaslanstva iz Republike Srpske, zastupnik Tihomir Gligorić rekao je da srpski parlamentarci "nikada neće poduprijeti Avdićev prijedlog deklaracije".

"Ako je želio biti autor deklaracije, Avdić nas je trebao konzultirati, a ne lobirati za potpise kod zastupnika iz drugih država", dodao je Gligorić.

Avdić smatra da deklaraciju moraju prihvatiti svi parlamentarci zbog moralne i političke odgovornosti za srebreničku tragediju.

"Deklaracija je znak pijeteta prema žrtvama Srebrenice", rekao je Avdić i dodao da je upućena svim izaslanstvima u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙