FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: I dalje bez novog veleposlanika BiH u Hrvatskoj

SARAJEVO, 18. lipnja 2005. (Hina) - Nema nikakvih naznaka da bi Bosnai Hercegovina uskoro mogla predložiti novog veleposlanika u Hrvatskojs obzirom da to ovisi o rješenju političke krize koja vlada u BIH,prenosi u subotu "Dnevni avaz".
SARAJEVO, 18. lipnja 2005. (Hina) - Nema nikakvih naznaka da bi Bosna i Hercegovina uskoro mogla predložiti novog veleposlanika u Hrvatskoj s obzirom da to ovisi o rješenju političke krize koja vlada u BIH, prenosi u subotu "Dnevni avaz".

Ovaj list podsjeća kako je nakon odbijanja Hrvatske da prihvati Branka Kesića za veleposlanika BiH, državno Predsjedništvo prepustilo ministru vanjskih poslova Mladenu Ivaniću da predloži novog kandidata.

Ivanić je u međuvremenu odlukom predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića smijenjen s dužnosti i čeka se imenovanje njegova nasljednika.

"Ništa konkretno ne mogu reći", kazao je Drago Vuković, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca odgovarajući na pitanje kada se može očekivati pokretanje postupka imenovanja novog veleposlanika u Zagrebu.

"Avaz" sugerira kako ne treba očekivati da bi novi kandidat uopće mogao biti predložen prije jeseni. Neizvjesno je i može li se očekivati održavanje sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju dok se ovaj problem ne riješi.

Na čelu veleposlanstva BiH u Zagrebu sada je otpravnik poslova Milan Križanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙