FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scheffer: "Što prije Mladić bude u Haagu, to bolje"

BRUXELLES, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer u petak je ponovio svoj poziv za uhićenjem bivšeg vojnogzapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića, ocijenivši da "što prijeMladić bude u Hagu tim bolje".
BRUXELLES, 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer u petak je ponovio svoj poziv za uhićenjem bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića, ocijenivši da "što prije Mladić bude u Hagu tim bolje".

"Jasno je da što prije bude prebačen u Den Haag, to bolje", kazao je Scheffer na konferenciji za novinare.

Odbio je, međutim, komentirati informacije iz tiska da vlada u Beogradu s Mladićem već dva mjeseca "intenzivno pregovara" o njegovoj predaji.

Jaap de Hoop Scheffer je podsjetio da je "očito da nedostatak pune suradnje s ICTY-em predstavlja glavnu prepreku pristupu SiCG programu NATO-a "Partnerstvo za mir" (PfP).

Mladić je zajedno s Ratkom Karadžićem optužen za genocid zbog uloge koju su igrali u pokolju 8.000 Bošnjaka kod Srebrenice.

Nicholas Burns, treći čovjek američkog State Departmenta, u četvrtak je u Beogradu izjavio da je SAD uvjeren da su Mladiću "dani na slobodi odbrojani".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙