FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nasilje u Iraku, u subotu više od 30 poginulih

BAGDAD, 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 30 osoba, među njimadvadesetak policijaca, poginulo je u subotu u nasilju u Iraku, airački premijer Ibrahim Džafari je zatražio od međunarodne zajednicefinancijsku pomoć za borbu protiv gerile.
BAGDAD, 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 30 osoba, među njima dvadesetak policijaca, poginulo je u subotu u nasilju u Iraku, a irački premijer Ibrahim Džafari je zatražio od međunarodne zajednice financijsku pomoć za borbu protiv gerile.

Najmanje 11 osoba je ubijeno i 22 ranjeno tijekom jutra u napadu na iračke snage sigurnosti u središtu Bagdada.

Prema američkim i iračkim izvorima, jedna se osoba s eksplozivom umiješala među skupinu mladića koji su se željeli prijaviti u postrojbe iračkih snaga sigurnosti.

U eksploziji automobila-bombe u poslijepodnevnim satima u blizini jedne policijske postaje u Bagdadu ranjeno je 11 osoba.

Još najmanje 22 osobe su ubijene i 52 ranjene u devet različitih napada u sjevernom i južnom dijelu Bagdada, a glavni cilj tih napada bili su pripadnici iračkih snaga reda.

Irački premijer Ibrahim Džafari izjavio je da se iračke vlasti "bore protiv terorizma u ime cijelog svijeta" i da zato trebaju dobiti financijsku pomoć međunarodne zajednice.

"Sve zemlje donatori i one koje su zainteresirane za ovo pitanje moraju podržati Irak, poglavito financijski, zbog izvanrednih okolnosti s kojima smo suočeni", rekao je.

Od kada su Amerikanci predali vlast privremenoj iračkoj vladi prije godinu dana u Iraku je poginulo više od 10.000 civila, prema podacima nevladine organizacije Iraq Body Count.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙